Met de hoge energieprijzen is het aantrekkelijk om nu uw huis te verduurzamen. Bij Schipper Kozijnen doen we niets liever dan u daarbij helpen. Met een goed geïsoleerd huis verbruikt u minder energie, waardoor uw energierekening omlaag gaat. En het is ook nog eens veel comfortabeler.

Huis verduurzamen met subsidie op dubbel glas of triple glas

Wanneer u nu uw huis gaat verduurzamen kunt u wel meer dan € 1.000* subsidie terugkrijgen, afhankelijk van het type woning. Het vervangen van uw kozijnen met dubbel (HR++) of triple (HR+++) glas behoort tot de isolatiemaatregelen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. 

*dit betreft een complete tussenwoning waarbij 20 m2 glas wordt vervangen voor HR++ glas.

Vanaf 2023 is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen als u vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot 15%** van de kosten als subsidie terug, mits uw aanvraag voldoet aan de verder geldende voorwaarden.

Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt u net als nu tot 30%** van de totale kosten als subsidie terug. Het loont nu dus al de moeite om te checken wat u nog kunt doen en of u kiest voor één of meerdere verbeteringen aan uw huis.

**Bron: website van RVO.

ISDE subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing)

Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf of wordt deze uw hoofdverblijf direct na renovatie? Dan kunt u gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen. Het vervangen van uw kozijnen met dubbel (HR++) of triple (HR+++) glas behoort tot deze maatregelen om uw huis te verduurzamen. 

Subsidie voor dubbel en triple glas

De subsidie voor dubbel glas en triple glas zijn per 1 januari 2022 verhoogd. Het hogere subsidiebedrag bij de ISDE geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht. Ook de nieuwe minimale oppervlakte-eisen voor isolatiemaatregelen gelden voor alle aanvragen die vanaf 1 januari 2022 worden ingediend.

  Subsidiebedrag per m2
HR++ glas (minimaal 8 m2)  
HR++-glas U ≤ 1,2 € 53
Panelen in kozijn U ≤ 1,2 € 23
Isolerende deur Ud ≤ 1,5 € 53
   
Triple glas (minimaal 8 m2)  
Triple glas U ≤ 0,7 € 150
Panelen in kozijn U ≤ 0,7 € 115
Isolerende deur Ud ≤ 1,0 € 150
   

 

Rekenvoorbeeld subsidie

In een tussenwoning zit gemiddeld 20m2 glas en in een vrijstaande woning kan dit oplopen tot 45m2 glas. De subsidie op HR++ glas bedraagt 53 euro per m2 en op Triple glas zelf 150 euro per m2. Klanten ontvangen dus al snel tussen de 1.060 euro (tussenwoning met HR++ glas, 20m2 * €53) tot 6.750 euro (vrijstaande woning met Triple glas, 45m2 * €150) aan subsidie. Van dit bedrag kan dus al snel een groot deel of meer dan de gehele tweede subsidiemaatregel (bv spouwmuurisolatie) betaald worden en het subsidiepercentage wordt ook nog eens verdubbeld!

We helpen u graag

Schipper Kozijnen is al ruim 50 jaar dé specialist in kunststof en aluminium kozijnen. We staan voor kwaliteit in producten en dienstverlening en bieden een garantie op onze producten van minimaal tien jaar. Graag denken onze adviseurs met u mee over de subsidiemogelijkheden voor uw woning. Neem contact met ons op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Onze specialisten staan voor u klaar.