Veiligheid, klimaat en duurzaamheid staan voorop bij scholen. Toch zijn er veel scholen die niet aan deze punten voldoen. Het onderwijs zelf is erg goed, maar het gebouw is vaak te vochtig en onveilig. Om dit te verbeteren, kunnen wij scholen goed helpen.

Waarom zijn jullie gespecialiseerd in scholen?

Een gezonde en veilige leeromgeving draagt bij aan betere resultaten. Onze jarenlange ervaring in renovatie en nieuwbouw van schoolgebouwen resulteert in een optimale samenwerking met de opdrachtgever, architect en aannemer. Al vanaf de ontwerpfase denken we graag mee om een fraai, energiezuinig en onderhoudsvriendelijk schoolgebouw te creëren.

Hoe starten jullie een procedure voor het vervangen van kozijnen bij een scholengemeenschap?

Het begint bij het aanvragen van een advies en een offerte. Scholen c.q. stichtingen kunnen op verschillende manieren bij ons terecht komen, via een aannemer of bouwtechnisch bureau, maar ook via een ouder die ons toevallig kent. Vervolgens gaan wij in gesprek met desbetreffende personen van de school of stichting die verantwoordelijk zijn voor de nieuwbouw of renovatie. Samen maken we een inventarisatie van de wensen en eisen, vervolgens stellen we een offerte en plan van aanpak op. 

Wie moet er goedkeuring geven bij het renoveren van een schoolgebouw?

De uiteindelijke goedkeuring moet door de schoolstichting, het schoolbestuur of de gemeente worden gegeven.

Kan een leerkracht of team ook persoonlijke voorkeuren aangeven?

Een leerkracht weet als geen ander hoe het werkklimaat in de klas is. Neem deze (persoonlijke) argumenten ook mee in uw besluitvorming. Let er wel op dat bij renovatie de nieuwe kozijnindeling niet teveel mag afwijken van de huidige indeling of dat het gevelbeeld blijft voldoen aan de vergunning van de gemeente.

Zijn jullie aan het werk tijdens de lessen? Hoe zit het dan met de overlast?

Het liefst werken we in de schoolvakanties, omdat dit het meest veilig is. Sommige scholen beschikken over zogenaamde wissellokalen, waardoor we wel aan het werk kunnen op een normale schooldag. Veiligheid van de leerlingen, leerkrachten en onze monteurs staat voorop tijdens de montage.

Tips voor scholen

  1. Zorg dat de gehele school onderhouden wordt, zodat kinderen in een veilig gebouw onderwijs kunnen krijgen.
  2. Op scholen staan vaak ramen open. Met roosters kun je een gezond en duurzaam schoolgebouw creëren. Conciërges hoeven zo niet meer alle lokalen te controleren aan het eind van de dag en het geeft inbrekers geen kans om makkelijk binnen te komen.
  3. Controleer of alle ramen en deuren ook goed beveiligd zijn tegen inbraak.
  4. Schaf veiligheidspakketten aan voor de deuren en kozijnen, zodat kinderen bijvoorbeeld niet met vingers tussen kieren van deuren kunnen komen.
  5. Arbotechnisch moeten alle deuren doorzichtig zijn.
  6. Veiligheidsbeglazing is heel belangrijk, onze ramen zijn hufterproof, bestendig tegen voetballen en kunnen voorkomen dat er kinderen door heen vallen.

Bekijk een aantal van onze gerealiseerde scholenprojecten