Het plaatsen van een nieuwe schuifpui heeft wel voorbereiding nodig, zodat deze mooi aansluit en wind-, water- en tochtdicht is. Vakkundige metingen en montage zijn daarom zeer belangrijk. Wij leggen u uit waar u, financieel gezien, op dient te letten als u een nieuwe schuifpui gaat kopen.

Voor een aluminium schuifpui met een breedte van 2150mm en een hoogte van 2100mm bestaande uit een vast en een schuifdeel kunnen wij een richtprijs geven vanaf € 7.000 inclusief montage en BTW.

Krijg snel een globale prijs

Bent u benieuwd wat een schuifpui ongeveer kost? Doorloop de Prijsindicator, beantwoord een aantal eenvoudige vragen en zie snel wat u ongeveer kunt verwachten.

Doe de Prijsindicator

Wilt u de exacte kosten weten voor uw persoonlijke situatie, vraag dan een offerte aan.

Wat bepaalt de prijs van de schuifpui

Schipper Kozijnen maakt schuifpuien van kunststof en aluminium in een hoogwaardige kwaliteit die nauwelijks onderhoud vergen en waarbij u geen schilderwerk meer heeft. Kiest u een uitvoering in hout, ga dan voor hardhout, maar houdt rekening met kosten voor schilderwerk eens in de 5 tot 8 jaar. Neem dus niet alleen de aanschafprijs mee in uw calculatie, maar ook de onderhoudskosten die u in de loop der jaren moet betalen.

De keuze voor kunststof of aluminium is een kwestie van persoonlijke smaak. De prijs van een schuifpui wordt bepaald door andere factoren. Afmeting en indeling zijn van invloed. Gaat het om een kleine pui met een relatief smalle schuifdeur of betreft het een pui met een flinke afmeting. Kiest u voor een zo breed mogelijk schuifdeur of gaat uw voorkeur uit naar een meerdelige pui met twee schuifdeuren in het midden?

Afmeting, indeling en uitvoering bepalen niet alleen de prijs. Let bij vergelijk ook op de kwaliteit – in product en montage – en zijn extra opties ook inbegrepen.

Om een technisch verantwoorde aanbieding te kunnen maken, die aansluit op uw wensen en de situatie, adviseren wij om een afspraak te maken bij u thuis of in de showroom. Zo krijgt u ook advies en uitleg op maat over bijvoorbeeld het glas, het gebruiksgemak, de inbraakveiligheid en de kleurmogelijkheden.

Kosten schuifpui plaatsen

Hoe meer aanpassingen aan uw woning, des te meer invloed zal dit hebben op de prijs. Denk hierbij aan het weghalen van metselwerk of borstwering en kan de pui met of zonder hulp van een kraan bij de plaats van montage komen. De precieze kosten voor het plaatsen van een schuifpui kunt u het beste laten berekenen nadat de situatie ter plekke is bekeken zodat u niet wordt verrast door extra kosten nadat u opdracht heeft gegeven.

Gaat u een schuifpui aan de voorzijde van uw woning plaatsen, dan heeft u een vergunning nodig. De kosten voor deze vergunning verschillen per gemeente. Plaatst u de schuifpui aan de zij- of achtergevel van het huis, dan is een vergunning niet nodig.

Kosten schuifpui vervangen

Heeft u al een schuifpui en is deze aan vervanging toe, dan zullen de kosten voor de voorbereiding een stuk lager uitvallen. Maar ook hier is belangrijk ter plekke de exacte maatvoering te bepalen en te controleren of er extra werkzaamheden nodig zijn om de schuifpui op een juiste manier te plaatsen zodat u hier jarenlang zorgeloos van kunt genieten.